Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Grillowane jabłka

Przed nam sezon grillowy, podczas którego mogą królować również jabłka !

Grillowane jabłka nadziewane rabarbarem i żurawiną to zdrowy, prosty i smacznym przepis.

Do ich przygotowania potrzebujemy:

  • 6 jabłek (średnich), umytych
  • 500 g rabarbaru, umytego, obranego, pozbawionego końcówek, pokrojonego w 1-centymetrowe kawałki
  • 2 łyżki masła
  • 100 g suszonej żurawiny
  • 70 g cukru trzcinowego
  • 1 opakowanie cukru wanilinowego
  • 1 płaska łyżeczka cynamonu


Paweł Małecki - Przepisy Kuchni Lidla prezentuje jak zrobić grillowane jabłka nadziewane rabarbarem i żurawiną:

komentarze (0):

dodaj komentarz

Tego artykułu jeszcze nikt nie komentował. Bądź pierwszym, który dodał komentarz!

Dodaj komentarz

Czytaj także

Polskie jabłka Gloster w Selgros

Od dziś – 25 kwietnia do 8 maja w sieci Selgros Cash&Carry polskie jabłka odmiany...

Jabłka oczyszczają wątrobę

Przewlekłe stany zapalne wątroby związane z niewłaściwą dietą i niezdrowym trybem...

Świadomie z Jabłkiem Grójeckim !

Stowarzyszenie Sady Grójeckie po raz kolejny przeprowadzi warsztaty edukacyjne w szkołach...

Naturalny odświeżacz powietrza z jabłek

Jak sprawić, aby w naszym domu unosił się piękny, aromatyczny zapach jabłek ? Jak czytamy...

Ryneczek Lidla: Polskie czerwone jabłka grójecki – Red Pinova

Od 23 kwietnia 2019 r. Ryneczek Lidla oferuje polskie czerwone jabłka grójeckie odmiany...

Jabłka przyśpieszają metabolizm

Wolan przemiana materii przeszkadza w odchudzaniu jednak metabolizm można przyśpieszyć ....

Najnowsze komentarze

#dobrejabłka z dowozem do...
Korzystam z usług jabłkowozu jestem bardzo...
instagram