Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Grillowane jabłka

Przed nam sezon grillowy, podczas którego mogą królować również jabłka !

Grillowane jabłka nadziewane rabarbarem i żurawiną to zdrowy, prosty i smacznym przepis.

Do ich przygotowania potrzebujemy:

  • 6 jabłek (średnich), umytych
  • 500 g rabarbaru, umytego, obranego, pozbawionego końcówek, pokrojonego w 1-centymetrowe kawałki
  • 2 łyżki masła
  • 100 g suszonej żurawiny
  • 70 g cukru trzcinowego
  • 1 opakowanie cukru wanilinowego
  • 1 płaska łyżeczka cynamonu


Paweł Małecki - Przepisy Kuchni Lidla prezentuje jak zrobić grillowane jabłka nadziewane rabarbarem i żurawiną:

komentarze (0):

dodaj komentarz

Tego artykułu jeszcze nikt nie komentował. Bądź pierwszym, który dodał komentarz!

Dodaj komentarz

Czytaj także

Smoothie z jabłkiem, grapefruitem i jarmużem

W Biedronce od 24 do 30 czerwca przy zakupie polskich jabłek odmiany Golden Delicious,...

Ryneczek Lidla: BIO jabłka

Od 21 do 22 czerwca 2019 r. Ryneczek Lidla oferuje BIO jabłka za 2,99 zł/opak. Bez...

Akcja „Jabłko czy cytryna?”

Dziś (19.06) rozpoczęły się wakacje. Z tej okazji gnieźnieńska drogówka w dwóch...

Jedz jabłka dla zdrowego serca

Jedną z najlepszych korzyści wynikających z jedzenia jabłek każdego dnia jest to, że...

Jabłka mogą zapobiec rakowi jelita grubego

Dzięki zawartości błonnika jabłka regulują pracę jelit, chroniąc przed zaparciami i...

Ryneczek Lidla: Włoskie jabłka Fuji i Red Delicious

Od 17 do 19 czerwca w ofercie Ryneczku Lidla znajdziemy włoskie czerwone jabłka odmiany Fuji...

Najnowsze komentarze

Oczyszczająca dieta jabłkowa
Ciekawe czy to naprawdę działa
Jedz jabłka, będziesz...
Polecam apke Skanerka do sprawdzenia składu...
#dobrejabłka z Jabłkowozu
Korzystam z usług jabłkowozu jestem bardzo...
instagram