Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Jabłka grójeckie pod jaglaną kruszonką

Jabłka grójeckie pod kruszonką z dodatkiem płatków jaglanych i orzechów włoskich to pyszny i prosty deser, który zachwyci każdego.

Paweł Małecki - Przepisy Kuchni Lidla prezentuje jak przygotować jabłka grójeckie pod jaglaną kruszonką:

Do ich przygotowania potrzebujemy:

Jabłka:

  • jabłka grójeckie – 4 szt.
  • masło – 30 g
  • syrop klonowy (miód) – 60 g
  • cynamon


Kruszonka:

  • mąka pszenna – 50 g
  • masło – 50 g
  • cukier trzcinowy – 35 g
  • płatki jaglane (owsiane) – 30 g
  • laska wanilii – 1 szt.
  • orzechy włoskie
  • cynamon


Dodatkowo:

  • masło do wysmarowania foremek
  • cukier puder
  • świeże owoce do dekoracji


źródło: KuchniaLidla.pl / foto: kuchnialidla.pl

komentarze (0):

dodaj komentarz

Tego artykułu jeszcze nikt nie komentował. Bądź pierwszym, który dodał komentarz!

Dodaj komentarz

Czytaj także

Smoothie z jabłkiem, grapefruitem i jarmużem

W Biedronce od 24 do 30 czerwca przy zakupie polskich jabłek odmiany Golden Delicious,...

Ryneczek Lidla: BIO jabłka

Od 21 do 22 czerwca 2019 r. Ryneczek Lidla oferuje BIO jabłka za 2,99 zł/opak. Bez...

Akcja „Jabłko czy cytryna?”

Dziś (19.06) rozpoczęły się wakacje. Z tej okazji gnieźnieńska drogówka w dwóch...

Jedz jabłka dla zdrowego serca

Jedną z najlepszych korzyści wynikających z jedzenia jabłek każdego dnia jest to, że...

Jabłka mogą zapobiec rakowi jelita grubego

Dzięki zawartości błonnika jabłka regulują pracę jelit, chroniąc przed zaparciami i...

Ryneczek Lidla: Włoskie jabłka Fuji i Red Delicious

Od 17 do 19 czerwca w ofercie Ryneczku Lidla znajdziemy włoskie czerwone jabłka odmiany Fuji...

Najnowsze komentarze

Oczyszczająca dieta jabłkowa
Ciekawe czy to naprawdę działa
Jedz jabłka, będziesz...
Polecam apke Skanerka do sprawdzenia składu...
#dobrejabłka z Jabłkowozu
Korzystam z usług jabłkowozu jestem bardzo...
instagram