W 2015 roku pięciu największych producentów jabłek z województwa lubelskiego (ZPO Stryjno-Sad, Józefów Sad Sp. z o.o., Witabo Sp. z o.o., FruVitaLand Sp. z o.o. oraz ZPO Sadpol) połączyło siły i zadecydowało o wprowadzeniu na rynek nowej marki – Jabłko Lubelskie.
Jabłka Lubelskie pochodzą z malowniczych terenów Lubelszczyzny, obdarzonej licznymi walorami przyrodniczymi, która słynie z wielowiekowych tradycji sadowniczych. Swoje walory smakowe zawdzięczają warunkom klimatycznym i glebowym Lubelszczyzny oraz starannym uprawom.
Czym charakteryzują się Jabłka Lubelskie ?
Jabłko Lubelskie to bogactwo smaku oraz wartości odżywczych. Jabłka Lubelskie to źródło witamin i składników mineralnych niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Są bogate w błonnik, który reguluje pracę układu trawiennego i pomaga zachować szczupłą sylwetkę.
Jabłko Lubelskie obejmuje sześć głównych odmian: Golden, Gala, Red Jonaprince, Jonagored, Szampion i Idared.
Owoce LubApple są dostępne w Polsce w sieciach sklepów: Biedronka, Aldik, Makro, Stokrotka, Carrefour, Piotr i Paweł oraz E.Leclerc.
- źródłó: lubapple.com
Najnowsze komentarze