Pieczone jabłka z bakaliami przygotujemy w kilka minut. Są pyszne, zdrowe i zimą najlepiej smakują na ciepło.
Do ich przygotowania potrzebujemy:
- 6 jabłek
- 6 łyżek Rodzynek HELIO Natura
- 6 łyżek Orzechów włoskich HELIO
- 3 łyżki płynnego miodu
- 2 łyżki rozpuszczonego masła
- ½ łyżeczki cynamonu
Sposób przygotowania:
Jabłka myjemy, odcinamy wierzchnią część i wydrążamy łyżeczką gniazda nasienne. Rodzynki HELIO Natura opłukujemy i namaczamy w ciepłej wodzie, a orzechy włoskie HELIO lekko siekamy i łączymy z rodzynkami. Wydrążone jabłka napełniamy mieszanką bakalii i polewamy masłem wymieszanym z miodem, posypujemy cynamonem i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C na ok. 30 minut. Najlepiej podawać gorące- zaraz po przygotowaniu.
- źródło: lifestyle.newseria.pl / foto: lifestyle.newseria.pl
Najnowsze komentarze