Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Rogaliki z jabłkami

Chrupiące, kruche rogaliki z doskonałym nadzieniem z karmelizowanych jabłek to doskonały i bardzo smaczny deser. 

Paweł Małecki prezentuje jak przygotować rogaliki krucho-drożdżowe z jabłkami:

Do ich przygotowania potrzebujemy:

Ciasto:

  • mąka – 2 szklanki
  • cukier trzcinowy – 40 g
  • świeże drożdże – 25 g
  • mleko – 50 ml
  • masło – 100 g
  • jajka – 2 szt.
  • sól – szczypta


Nadzienie:

  • jabłka – około 0,5 kg
  • miód – 100 g
  • masło – 50 g
  • cynamon


Dekoracja:

  • cukier trzcinowy

 

źródło: KuchniaLidla.pl / foto: kuchnialidla.pl

komentarze (0):

dodaj komentarz

Tego artykułu jeszcze nikt nie komentował. Bądź pierwszym, który dodał komentarz!

Dodaj komentarz

Czytaj także

Po ile jabłka w eTesco ?

Przeglądając oferty sieci handlowych nie da się nie zauważyć dużej gamy odmian polskich...

Jabłka zmniejszają reumatyczny ból stawów

Systematyczne jedzenie tartych kwaśnych jabłek zmniejsza reumatyczny ból stawów. Związek...

Polskie jabłka w Kaufland

Od 11 do 17 lipca Kaufland oferuje polskie jabłka odmiany Szampion, Jonagold i Ligol w...

Naturalny odświeżacz powietrza z jabłek

Jak sprawić, aby w naszym domu unosił się piękny, aromatyczny zapach jabłek ? Jak czytamy...

Jabłka wzmacniają kości

Liczne badania naukowe wskazują, że jabłka mają bardzo korzystny wpływ na nasze zdrowie...

Smoothie jabłkowe – pełnia witamin

Jabłka mają bardzo mało kalorii, ale zapewniają nam przy tym uczucie sytości. Owoc ten ma...

Najnowsze komentarze

Oczyszczająca dieta jabłkowa
Ciekawe czy to naprawdę działa
Jedz jabłka, będziesz...
Polecam apke Skanerka do sprawdzenia składu...
#dobrejabłka z Jabłkowozu
Korzystam z usług jabłkowozu jestem bardzo...
instagram