Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym nasz serwis może działać lepiej. Dowiedz się więcej Rozumiem

Strudel z jabłkami

Gastronomia zna wiele jabłkowych specjałów. Jednym z nich jest strudel jabłkowy.

Typowo austriacki czy kosmopolityczny? Strudel to jedno i drugie, ponieważ ten zawijaniec z ciasta ze słodkim nadzieniem, posiada międzynarodową historię i jest dziś znany na całym świecie.

Do jego przygotowania potrzebujemy:

Składniki na ciasto: 250 g mąki, 150 ml mleka, 1 jajo, 1 łyżka oleju, szczypta soli

Składniki na nadzienie: 500 g jabłek, 1 limonka, 25 g cukru, 100 g płatków migdałowych, 70 g rodzynek sułtańskich, 20 ml rumu, 100 g bułki tartej, 50 g cukru, 2 łyżeczki cynamonu, cukier puder.

Sposób przygotowana w filmie poniżej:

komentarze (0):

dodaj komentarz

Tego artykułu jeszcze nikt nie komentował. Bądź pierwszym, który dodał komentarz!

Dodaj komentarz

Czytaj także

Po ile jabłka w eTesco ?

Przeglądając oferty sieci handlowych nie da się nie zauważyć dużej gamy odmian polskich...

Jabłka zmniejszają reumatyczny ból stawów

Systematyczne jedzenie tartych kwaśnych jabłek zmniejsza reumatyczny ból stawów. Związek...

Polskie jabłka w Kaufland

Od 11 do 17 lipca Kaufland oferuje polskie jabłka odmiany Szampion, Jonagold i Ligol w...

Naturalny odświeżacz powietrza z jabłek

Jak sprawić, aby w naszym domu unosił się piękny, aromatyczny zapach jabłek ? Jak czytamy...

Jabłka wzmacniają kości

Liczne badania naukowe wskazują, że jabłka mają bardzo korzystny wpływ na nasze zdrowie...

Smoothie jabłkowe – pełnia witamin

Jabłka mają bardzo mało kalorii, ale zapewniają nam przy tym uczucie sytości. Owoc ten ma...

Najnowsze komentarze

Oczyszczająca dieta jabłkowa
Ciekawe czy to naprawdę działa
Jedz jabłka, będziesz...
Polecam apke Skanerka do sprawdzenia składu...
#dobrejabłka z Jabłkowozu
Korzystam z usług jabłkowozu jestem bardzo...
instagram