Szarlotka – nic nie smakuje lepiej od ciepłego ciasta z jabłkami.
Paweł Małecki - Przepisy Kuchni Lidla prezentuje jak przygotować najlepszą szarlotkę:
Do jej przygotowania potrzebujemy:
Ciasto kruche:
- mąka pszenna – 200 g
- masło – 100 g
- cukier puder – 50 g
- laska wanilii
- jajo – 1 szt.
- proszek do pieczenia – 0,5 łyżeczki
- sól – 1 szczypta
- orzechy laskowe – 200 g
- cukier trzcinowy
Farsz jabłkowy:
- jabłka – 1 kg
- cytryna – 0,5 szt.
- rodzynki – 50 g
- orzechy włoskie – 100 g
- cukier – 120 g
- żelatyna – 15 g
- jajo – 1 szt.
źródło: KuchniaLidla.pl / foto: kuchnialidla.pl
Najnowsze komentarze